T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - Necla Görer İlkokulu

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ:

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma günü münasebetiyle, afet risklerinin tespiti ve azaltılması konusunda, okulumuzda tahliye tatbikatları düzenlenmiştir.

Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun onayı ile toplumu afet riskine karşı önlem almaları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 1989 yılında başlamıştır. Her 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kararlaştırılmıştır. Bu münasebetle okulumuzda tahliye tatbikatı düzenlenmiştir. Afet ve Acil Durumlarla ilgili okulumuz web sitesinden içeriklere aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

 

 

Afet Türleri

Afete Hazır Aile

Afete Hazır Okul

 

Öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan deprem anı ve tahliye tatbikatı ile toplumda afet farkındalığı oluşturmak, geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinde deprem bilincini yerleştirmek ve yeni nesillerin bu bilinçle yetişmelerinin sağlanması amaçlanmıştır. İlk siren sesiyle birlikte öğrenciler, ilk olarak çök-kapan-tutun yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken devamında okullarını tahliye ederek daha önceden belirlenen güvenli bir alanda toplandılar.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 19:27 - Görüntülenme: 123
  Beğen | 0  kişi beğendi