İSTANBUL / ESENYURT - Necla Görer İlkokulu

Rehberlik Nedir ?

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, çocuğun okul yaşamına başlaması ile birlikte, psiko-sosyal, bilişsel ve fiziyolojik gelişim sürecini desteklemek amacı ile çalışmalar yapmaktır. Çocuğun kendisini tanımasını, çevresiyle güvenli, bağımsız, olumlu ilişkiler kurabilmesini, yetenek ve ilgi alanlarını keşfetmesini sağlayıcı, akademik başarı gelişimini destekleyici ve yönlendirici çalışmaları amaçlamaktadır. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi sadece sorulara yönelik değil, gelişim süreçleri ile ilgili birçok konuda tüm öğrencilerimize hizmet vermektedir. Çalışmaları  öğrenci merkezli olup , aile ve öğretmen işbirliğinin oluşturulması için gerekli ortamı hazırlamaktadır.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi

Öğrencilerimizle;

• Akademik Başarı/ öğrenmeye ilişkin sorunlar
  • Bireyi Tanıma Teknikleri
  • Sosyal uyum
  • Anne-Baba- Çocuk iletişimi
  • Olumlu davranış geliştirme
  • Verimli ders çalışma yöntemleri
  • Öfke kontrolü / çatışma çözme becerileri
  • Psikolojik sorunlar

Konuları üzerinde bireysel ve grup çalışmaları yapılmaktadır.

Bireysel görüşmeler;

Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda, Sınıf Öğretmenlerinin aracılığıyla Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birinime başvurulması yoluyla;

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimine velilerin veya öğretmenlerin ilettiği geribildirim değerlendirilmesi yoluyla, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi tarafından envanter, test vb. uygulamaların değerlendirilmesi yoluyla başlatılır.  Öğrencilerin bilişsel ve duygusal alandaki güçlü ve desteklenmesi gereken yönleri belirlemeye yönelik test ve envanter uygulanır.

Velilerimizle;

Veli ile yapılan görüşmeler, velilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Biriminin gerek gördüğü durumlarda randevu yolu ile gerçekleştirilir. Eğitici Seminerler hazırlayarak velilerimizi yönlendirir.

Yayın: 01.03.2023 - Güncelleme: 01.03.2023 14:44 - Görüntülenme: 162